The Battle of Scotland

A skot szavazok nagy resze mar reggel leszavazott, ezzel letudva a kotelesseget. Reggel het oratol sorok alltak a valasztoi korzetekben de jelenleg, delutan haromkor nincs varakozas szinte sehol. Delutanra orszag szerte eredmenyvaro bulikat szerveznek es mind a YES mind a NO szavazok keszulnek arra, hogy holnap reggelre vegleges eredmenyt kapjanak.

Skociaban nincs kampanycsend - jelenleg is sok aktivista jarja az utcakat es gondosan regisztralja azokat akiknek az altaluk favorizalt uzenet van az ablakaba tuzve ( ez teruletenkent valtozo de a YES szavazok jellemzoen batrabban teszik ki az ablakukba az uzenetet ) es olyan teruletekre fokuszalnak akik nem nyilvanitottak velemenyt eddig. A valasztas egyertelmuen azokon fog eldolni akik nem dontottek eddig es mind a ket fel komolyan kampanyol meg most is azert, hogy oket meggyozze. Nekem eddig 7x kopogtak az ajtomon. Ezek rosszabbak mint jehova tanui vagy a rendorok!

Advertisement

A fuggetlenseg partiak szervezettek de latvanyosan ok az underdog a szituacioban. Amig a legtobb fuggetlensegi parti onkentes, az idejuket felaldozo ember addig az unionistak szervezetten, latvanyosan draga es mas kampanyokban hatekonyan hasznalt kulsos, fizetett aktivistakkal jarjak a valasztoi teruleteket. Nem csoda - szinte minden nagy UK part bevetette a teljes valasztasi apparatusat azert, hogy megakadajozza a skotok fuggetlenseget. Nehany napja fel millio szakszervezeti tag kapott kezhez egy eleg fenyegeto hangu levelet amiben arra emlekeztetik oket, hogy ha kiszavaznak es ostoba mod a skot fuggetlenseget valasztjak - akkor a szakszervezet nem fogja tudni megvedeni oket. Ez egy furcsa politikai szituacio az utan, hogy az egyik legnagyobb kereskedelmi szakszervezet vezetoje anno meg azt uvoltotte mellettem egy fotbal merkozesen, hogy " we all havin' a party, we all havin a party, we all havin a partyyyyy when Magi Tatcher dies! " ...

A valasztasokrol tobbet hajnalban tudunk majd, amikor az urna zaras utan egyre tobb eredmeny erkezik majd hozzank.

Advertisement

Ez itt kerem szepen a textbook demokracia akcioban! A valasztasi korzetek elott aktivistak zaklatjak a szavazni vagyokat - kozepesen szar, helyi bandak eneklik egymast tulhangositva, hogy YENOYEAH es egyenlore, a mi kornyekunkon mindenki tavol tartotta magat a kemeny drogoktol es alkoholtol, amit Westminster szerint az uj skot allam majd ingyen osztogat csecsemoknek! Szoval eddig minden jol megy! Szo a studioe!

Share This Story

Get our newsletter