There's nae Jews in Glasgow

A ritkan, de annal inkabb kellemetlen helyzetekben hasznalt kifejezes moge nezunk. Tenyleg nincsenek zsidok Glasgowban?

Hat miert ne lennenek. A fentebb olvashato kifejezes ugyanis nem a zsidosagra vonatkozik - azt jelenti, hogy " olyan nincs, hogy te nem allsz valahol ". Ez nagyon aktualissa valt a kozelgo valasztasok kapcsan.

Advertisement

Ehez egy nepszerunek nem mondhato vicc is kapcsolodik.

A BBC tudositojat azzal kuldik fel Glasgowba, hogy irjon cikket az ott dulo, komoly es sokszor brutalis vallasi ellentetekrol a foci kapcsan. Az ujsagiro felutazik egy Rangers (rip) VS Celtic meccsre es elkepedve latja, hogy amig az angol ligat kepesek voltak helyel kozzel pacifizalni, addig az SPL rangadoja elott csataterre valtozik a varos. A meccs utan egy erdekes kozjatekra lesz figyelmes. Egy idosebb Celtic szurkolo ul a jarda szelen, orrabol omlik a ver es Rangers szurkolokbol allo tarsasag ordenare modon fenyegeti. Levetetik a cipojet es azt orditjak neki - " Fock' off ya cunt and get's a bottle of bucky or I swear I'll fuckin do ya'! " - a megalazott Celtic rajongo, mezitlab atbaktat az ut masik oldalan levo kisboltba, majd percek mulva kijon egy uveg buckfast-al a kezeben, amit atad a Rangers szurkoloknak. Azok meg lelokik a jardara, egyik bele is rug mielott 'angolosan tavoznak'.

A BBC riportere magabol kikelve siet a Celtic rajongo segitsegere, mikor felsegiti es papirzsebkendojevel letorli az orrarol a vert - akkor veszi eszre, hogy a Rangers szurkolok beleszartak a szerencsetlen ember cipojebe. Az ember csak csendben ul a jarda szelen es bamulja a teleszart cipojet, mire a BBC riportere megkerdezi tole - ' Megis! Mit gondol, meddig fog ez az egesz igy menni? ' - mire a Celtic rajongo buskomoran annyit valaszol

" Amig ok beleszarnak a cipombe en meg belehugyozok a Buckfast-jukban addig biztos nem lesz vege! "

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter